{ "title": "Yüzde Kemik Erimesi", "image": "https://www.kemikerimesi.gen.tr/images/Yuzde-Kemik-Erimesi-48958.jpg", "date": "21.01.2024 21:21:13", "author": "Zuleyha tonbul", "article": [ { "article": "Yüzde kemik erimesi, Kemik erimesi rahatsızlığı tıp dili ile Osteoporoz oldukça fazla karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Halk arasında kemik erimesi olarak bilinen bu rahatsızlık kemiklerdeki kalsiyum oranının azalması ile meydana gelir. Özellikle son yıllarda oldukça artış görülen bu rahatsızlık için tıpta halen çalışmaları devam etmektedir. Kemik erimesi rahatsızlığı bütün vücuttaki kemikler de görüldüğü için yüz bölgesinde de görülebilir. En yaygın olarak ortaya çıkan durum ise çene kemiklerinde görülen erimelerdir.

Yüzde kemik erimesi neden olur?

Yüzde oluşan kemik erimesi rahatsızlığı her yaşta olabileceği gibi genellikle orta yaşta ve daha ileri dönemlerdeki yaşlarda kendini gösterir. Bu durum vücuttaki kalsiyum oranının azalması ve kemiklerin güçsüz kalmasından dolayı oluşur. Çene kemiklerinde oluşan kemik erimelerinin birçok nedeni bulunur. Bu nedenlerden en önemlileri diş köklerinde oluşan çeşitli enfeksiyon ve tümör gibi rahatsızlıklardır. Çene kemiği erimesi oldukça hızlı gelişen bir rahatsızlıktır ve 6 ay içinde gözle görülebilir bir şekilde kendini belli eder.

Yüz kemik erimesinde tedavi şekilleri

Bu tip hastaların kalsiyum alımını oldukça dikkat etmesi gerekir. Kemiklerdeki kalsiyum oranı arttıkça kemikler güçlenir ve eski sağlığına kavuşur. Kemik erimesi rahatsızlığında kalsiyumun yanı sıra D vitamini alımı oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Yeterli derecede alınan D vitamini kalsiyumun kemikler tarafından emilmesini sağlar. Bu yüzden herkesin D vitamini konusunda duyarlı olması gerekir. Kemik erimesi rahatsızlığına tespit etmek için kemik ölçümü yapan cihazlar kullanılır. Bu cihazlar sayesinde kemikte bulunan mineral yoğunluğu ölçülerek hastalara kemik erimesinin derecesi hakkında bilgi verilir. Uzman doktorlar bunun sonucuna göre en uygun tedavi şeklini uygular. Ayrıca yüzde kemik erimesi tespit edilen hastaların yüz bölgesinin günde en az 15 dakika güneş görmesi oldukça faydalıdır.
" } ] }