{ "title": "Diş Kemik Erimesi", "image": "https://www.kemikerimesi.gen.tr/images/Dis-Kemik-Erimesi-92194.jpg", "date": "21.01.2024 23:59:24", "author": "Fatih tanış", "article": [ { "article": "Diş kemik erimesi, diş kemik erimesi, ağız bakımının yetersizliğinden dolayı diş etlerinde sorun varsa dişlerdeki kemik erimesi riski de o kadar yüksektir. Dişeti probleminin sonucunda meydana gelen diş çekimlerinde o bölge itibariyle kemiklerdeki erimeyi rahat şekilde gözlerimizle görebiliriz. Dişini uzun süre önce çeken bireyin yaklaşık olarak 6 ay sonra implant yaptırsa diş kemik erimesinin önüne geçilir. Diş kemik erimesi zaman zaman genetik faktörlerden kaynaklanabilir. Bunun için doktora gitmek yapılacak yöntemlerden daha sağlıklı olacaktır. Çünkü diş ve diş kemikleri azımsanmayacak dara çok önemlidir.

Diş kemik erimesi neden olur?
Not: Diş çekiminin ardından diş kökünü çepeçevre saran kemiğin hızlı bir şekilde erimesi meydana gelir. Özellikle bu erime ilk aylarda en yüksek seviyede gerçekleşir. Daha sonra 6. Ayın sonuna doğru hızlı bir şekilde diş kemik erime devam eder. Çekilen dişin ardından bölgeye implant yapılmadığı sürece diş kemik erimesi hayat boyunca devam edecektir.

Diş kemiği erimesi tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak diş etinde herhangi bir sorunun olup olmadığı, enfeksiyon varsa bunun tedavi edilmesi yani yok edilmesi çalışılmalıdır. Dişlerde bir noksanlığın olup olmadığına da bakılmalıdır. Yanlış yöntemlerle ya da eksik yapılan dolguların veya çürük varsa bunlar kontrol edilmesinin yanı sıra tedavi edilip iyileştirilmesi yapılmalıdır. Dişlerdeki eksikli için daha fazla implant diş taktırmak gerekir. Çünkü hekimlerin görüşleri daha çok bu ağırlıktadır. Tabi pahalı yapılan implantlar daha kaliteli ve dayanıklıdır. Ayrıca sağlıklı ve esteki olarak da bilinmektedirler. İmplantlar dişlerdeki kemik erimesini büyük oranda ortadan kaldırdığı için daha fazla tercih edilmektedir. Kemik aşılama diye tabir edilen bir başka tedavi yöntemi mevcuttur. Bunun için tedavi şekli ise implantlar yapılmadan önce diş kemiğinin durumuna bakmak gerekir. Yani diş hacminin artırmak için uygulanmaktadır. Daha detaylı bilgi temin etmek için doktorun kemik aşılama yöntemlerinin detaylarını öğrenmek gerekir.
" } ] }