{ "title": "Bebeklerde Kemik Erimesi", "image": "https://www.kemikerimesi.gen.tr/images/Bebeklerde-Kemik-Erimesi-91515.jpg", "date": "20.01.2024 13:26:03", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Bebeklerde Kemik Erimesi, bebeklerin sağlıklarını tehlikeye sokacak kadar hem sinsi hem de sessiz olarak ilerleyen bir hastalık çeşididir. Bu hastalık bebeğin kemiklerini zayıflatmaya başlar ancak aileler kemik erimesi durumunu maalesef fark edemezler. Bebeklerde uzun süreli olarak devam eden kemik erimesi ileri zamanlarda meydana gelecek olan kırıklar ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Bebeklerde kemik erimesi hastalığı genellikle belirtisiz olan bir hastalıktır. Bazı bebeklerde kemik erimesi şüphesi meydana getirecek birtakım belirtiler görülebilmektedir. Eğer bebek geceleri sürekli olarak terliyorsa, aynı şekilde geceleri sırt ağrısı sebebi ile devamlı olarak ağrıyor ve sırt üstü yatmakta zorlanıyorsa, bebeğinizde kemik erimesi riski taşıdığının belirtisi olarak söylenebilir. Bunların dışında kemik erimesinin başka belirtileri arasında baş bölgesinin terlemesi, kaslarda meydana gelen güçsüzlük ve gevşeklik gibi belirtiler gösterebilir. Aynı zamanda bebekte geç emekleme, geç yürüme, yaşıtlarına göre geç zamanda oturma, havale, aniden ateşlenmeler ve huysuzluk gibi bazı belirtiler ortaya çıkmaktadır.

Bebeklerde Kemik Erimesinin Nasıl Teşhis Edilir?

Özellikle bebeklerde kemik erimesinin en bilinen belirtisi büyüme aşamasında iken bebeğin sırtında oluşan kamburluk olarak söylenebilir. Bu durum bebeklerde fark edildiği zaman çoğunlukla kemik erimesinin tedavisi için geç kalınmış olunmaktadır. Günümüzde genel olarak bebeklerde kemik erimesinin teşhisi için \"DEXA\" ismindeki yöntem ile bebeklerde kemik erimesinin teşhisi kolaylıkla konulabilmektedir. DEXA yöntemi ile bebeklerin vücudunda bulunan en ince kemikleri bile kolaylıkla incelenebilir. Bebeğinizde meydana gelebilecek olan kemik erimesi riskine karşı mutlaka DEXA testlerini düzenli şekilde yaptırmanız gerekmektedir. Bebeklerde ortaya çıkan kemik erimesinin belirtileri bu şekilde kolaylıkla anlaşılabilmektedir.
" } ] }